LiganBlogg

LiganBlogg

LiganBlogg

En blogg om det som händer inom Ligan, svenska kyrkans unga i Vällingbys ungdomsgrupp.
Framförallt LiganOnsdag men också blänkare från allt annat som händer.

Måla om andaktsrummet

LiganPosted by Cornelia Friday, December 30 2011 19:34:22


Nu i veckan har vi börjat måla om i juniorlokalens andaktsrum. Vitt och kallt ska bli guld, rött och varmt! Och det går bra (som ni kan se på bilderna). Då och då pausar vi med att dricka kaffe eller äta köttbullar!

  • Comments(0)//liganblogg.liganvallingby.se/#post171

Temahelg 2011

UngdomsHelgerPosted by Cornelia Sunday, February 13 2011 21:12:01
Konfirmand-, barn- och ungdomshelg nu i helgen! En väldigt lyckad helg, där en av mina favoritstunder var det fantastiska sagospåret som vi hade med barnen, där målet var att hjälpa Musse och Mimmi att gifta sig. Så här fina var vi! Och stort tack för i helgen allesammans!!!


Mimmi och Musse Pigg, Tiger, Ior, Pluto, Kalle och Kajsa Anka, Puff och Piff, Knatte, Fnatte och Tjatte.


Helgen avslutades med Ligans Årsmöte, så nu har vi en ny styrelse och en ny ordförande: Malin Wasing!

  • Comments(0)//liganblogg.liganvallingby.se/#post155

Gott nytt år!

LiganPosted by Cornelia Sunday, November 28 2010 15:59:10
Glad första advent och gott nytt år!

Eftersom det var så länge sedan det skrevs något här tänkte jag passa på att uppdatera lite nu när vi går in i vårt nya kyrkoår. Ute faller snön och idag tänder vi vårt första ljus, tre kvar till jul.

När jag ändå skriver måste jag också berätta hur otroligt fina våra Synkoper och Sirener (barnkörerna) var idag under förstaadventsgudstjänsten. De sjöng högt och bra och var sötast i hela världen. De stora vuxenkörerna var också med, vilket gjorde hela alltet väldigt mäktigt. Jag och Mikaela som var där var stolta som tuppar!

Jag vet inte hur det är med er, men jag älskar advent och snön och alltsammans! Ha det bra tills vi ses ikväll eller någon dag i veckan.

Lilla ljus, tindra klart.
Julen ska, komma snart.
Lys för mig, så ska jag lysa för dig.
Lilla ljus tindra klart!

  • Comments(1)//liganblogg.liganvallingby.se/#post151

Bilder från 4/6

MedlemsfredagPosted by Cornelia Friday, June 11 2010 12:23:18
Bilderna från medlemsfredagen är för underbara för att inte publiceras. Till spelet vi spelade hörde nämligen ett par vackra, gula glasögon. Och så hade vi ju den där telefonen. Så här kommer de, bättre sent än aldrig!

  • Comments(0)//liganblogg.liganvallingby.se/#post144

Medlemsfredag på en fredag

MedlemsfredagPosted by Cornelia Friday, June 04 2010 23:42:35
Tjolahopp tjollahej alla glada mytomaner!
Vi hade en otroligt mysig medlemsfredag idag där vi upptäckte många nya saker värda att älska och lärt oss mycket nyttigt. Det känns som att några exempel vore på sin plats.

VÄRT ATT ÄLSKA:

- Den glada mytomanen, ett av alla de nya spel som köpts in. Det gäller att ljuga och hålla masken för att få de andra att gå på ens lögner med genomskåda dem andra. Det berättades historier om påskkärringar, björnar som åkte taxi, tält som delades med världens tjockaste man, presidenter med hicka och så vidare och så vidare. Underbart!!!
- Den fantastiska, trådlösa ungdomstelefonen som inte går att inte älska!!!

VÄRT ATT VETA:
- Giraffer är dräktiga i fjorton månader
- Hon som kom på kaffefiltret arbetade som hemmafru
- Ugli är en korsning mellan grapefrukt och småfrukt

Tack för en fin avslutningsmedlemsfredag, vi är så himla bra!  • Comments(0)//liganblogg.liganvallingby.se/#post143

Växa i bön

LägerPosted by Cornelia Monday, May 10 2010 10:44:17
I helgen har vi haft ännu en Växahelg, den här gången med temat bön. Det var jag (Cornelia), Malin, Jonny, Mathias, Eric, Cissi, Fredrik och Emelie och det har varit hur roligt, mysigt och bra som helst. Vi har haft bibelstudium om Vår fader, upptäckt massa nya psalmer (bland annat Tedeum, psalm 1, psalmernas psalm), skrivit egna böner med mera. Dagarna har kretsat kring tidegärd, ett sätt att be på som innebär att man ringar in dagen med bön. Det var spännande.
Vi hann också med golvmoppande efter att diskmaskinen i junior orsakade översvämning i köket, massa god mat (paj och lax) och charader (som typ var det roligaste jag gjort på länge).

Det har varit en underbar helg med fantastiskt härliga människor! Domsöndagshelgen är det dags igen, så boka upp det alla födda 1993 eller tidigare (det är typ i november, men ändå!).

  • Comments(0)//liganblogg.liganvallingby.se/#post134

Söndagsfotboll

LiganPosted by Cornelia Tuesday, May 04 2010 20:05:39
Vad vore konfirmationer utan konfirmander? Vad vore Kain utan Abel? Vad vore midsommar utan små grodorna? Vad vore Adam utan Eva? Vad vore vintern utan snö? Vad vore glass utan hemmagjord chokladsås? Vad vore Noa utan arken? Vad vore våren utan söndagsfotboll?

Vinsta bollplan, mittemot Coop Forum, på söndagar halv åtta! Det är då det gäller.  • Comments(0)//liganblogg.liganvallingby.se/#post132

Sams Café

LiganOnsdagPosted by Cornelia Thursday, February 25 2010 16:21:30
Fy bubblan vilken dålig uppdatering det varit här på sista tiden! Så mycket har ju hänt, bland annat har det hunnits med en temahelg och x antal onsdagar. Den senaste, alltså igår, spenderades i Vällingby men med en hel drös hässelbyare - det var nämligen dags för den nygamla idéen Sams Café. Sams Café fanns för länge, länge sedan och gick runt mellan lite alla möjliga församlingar. Nu ska vi försöka få upp den traditionen igen och igår var det i Vällingby, om några veckor kommer vi vara i Hässelby och på den vägen är det.

För att återvända till gårdagskvällen. I vardagsrummet var en scen uppställd och där fick vi höra alla möjliga genrer spelas. Alla som spelade var extremt duktiga och det var till och med så att jag grät en skvätt på vissa låtar för att det var så vackert. Vi fick dansa lite, prata lite och ja, det var riktigt härlig stämning!!! Här kommer lite bilder!


  • Comments(0)//liganblogg.liganvallingby.se/#post118
Next »