LiganBlogg

LiganBlogg

LiganBlogg

En blogg om det som händer inom Ligan, svenska kyrkans unga i Vällingbys ungdomsgrupp.
Framförallt LiganOnsdag men också blänkare från allt annat som händer.

Och de lyckades rädda Törnrosa till slut!

UngdomsHelgerPosted by Cornelia Saturday, February 07 2009 23:28:04
Nu sitter jag här, sliten och ganska så varm. Till höger om mig pågår en rundpingismatch som alldeles nyss var ganska vild men som har blivit lite lam. Bakom mig håller tv:n på att sättas igång för att det ska kunna sjungas singstar. I huset bredvid ligger våra söta barn och sover. Till vänster är kvällens stora suprise: sumobrottningsdräkter! Främst dem har kvällen spenderats med, sämst var Daniella och bäst var David (det råder dock skilda meningar om detta, jag anser såklart att jag var bäst och så vidare...)

Imorse var vi här klockan tio, pigga och glada. Vi ställde iordning inför konfirmanderna och planerade barnens eftermiddag innan det blev pizza klockan tolv. Sen trillade konfirmanderna in, de gick sitt spår och vi barnledare fortsatte fixa. Efter ett tag hade vi årsmötesskola med barnen när de dök upp och så lekte vi lite.
Tjugo över fyra var det dags för Gloriaslaget! Varje konfirmandgrupp hade övat in en Gloriasång hos Cissi, Fredrik och Gloriakören (August, Adam och David). Kilsbergsgårdarna var ljusblåa, Danielsgårdarna rosa, Kallarna gröna och Torsdag+helg röda. Alla var jätteduktiga, Kallarna vann med Praise you with this dance och den ska vi sjunga på gudstjänsten imorgon. Vi barn fick också sjunga en låt och jag tycker nästan att vi var bäst.

Efter det blev det middag och då kom Tingeling inspringande och berättade att Onda Féen hade tagit Törnrosa. Barnen kämpade mot Robin Hood och Herkules, bakade tårtor med dem goda féerna och lekte kull med orangutangen i Djungelboken. Till slut, efter att ha blivit vettskrämda av att träffa den Onda Féen, lyckades de befria Törnrosa med all sin glädje och sagovärlden var räddad!

Och då var jag tillbaka där jag började. Här kommer lite underbart vackra bilder som talar ganska mycket för sig själva! Nu ska det sjungas Tusen och en Natt, sov gott!
/ Cornelia  • Comments(0)//liganblogg.liganvallingby.se/#post76