LiganBlogg

LiganBlogg

LiganBlogg

En blogg om det som händer inom Ligan, svenska kyrkans unga i Vällingbys ungdomsgrupp.
Framförallt LiganOnsdag men också blänkare från allt annat som händer.

Växa i Helgonens fotspår

UngdomsHelgerPosted by Eric Hermansson Monday, December 14 2009 10:01:53

Under helgen som varit har jag, Astrid, Cornelia och Mathias hängt extra mycket i kyrkan under en växahelg. Helgen hölls Cissi och Emelie som hade planerat allt underbart! Det började med en väldigt god lasagne till lunch som fick oss att växa minst en cm i midjemått! (haha. Pappahumor...)

Under helgen arbetade vi och tog fram information om fem helgon; S:ta Lucia, Heliga Birgitta, S:t Franciskus, S:t Dominicus och Thérèse av Jesusbarnet.

Den medvetenheten om vad helgonen gjort är för mig numera ovärderlig. Ett helgon som jag fastnade för var Maximilian Kolbe som tog en annan fånges plats att svältdö i ett koncentrationsläger i början på andra världskriget.

"Kärlek visar sig i gärningar, så hur ska jag visa min kärlek? Stora gärningar är förbjudna för mig. Det enda sättet jag kan visa min kärlek är genom att sprida blommor och dessa blommor är varje litet offer, varje blick och ord, och att göra de minsta sakerna för kärleken." - Thérèsa av Jesusbarnet

Vi gjorde väldigt mycket mer men här sätter jag punkt för det här inlägget och bifogar lite bilder istället från kvällsandakten!

  • Comments(2)//liganblogg.liganvallingby.se/#post113